William Simu

Gitarrist, låtskrivare, producent - Tärnaby

Musik är allt för mig

William Simu är gitarrist inom genren pop samt blues / rock. Just nu aktuell med att kompa artisten HON.

 

William spelar både solo och i olika konstellationer och spelar på bröllop, pubar och företagsfester, bakgrundsmusik till mingel med mera.

 

Med inspiration från 60/70-talets blues/rock men med ett gitarrspel påverkad av dagens pop vill William ge oss sin bild av vad blues/rock/pop kan vara idag.

 

Tillsammans med artisten Emanuel Edner har de gruppen ”Sundae Duo”, som spelar på företagsfester, bröllop samt pubar. Se och hör via länken nedan:

Presentation

Med fyra andra kollegor är han medlem i event-bandet DRÖM.


Sättningen är sång, sång, trummor, bas och gitarr. Musiken sträcker sig från allt mellan Avicii till Stevie Wonder.


”Vi på Axfood har använt Dröm på 2 olika företagsinterna event nu och är supernöjda. Musikaliskt jätteduktiga!!! Och ”organisatoriskt” oerhört serviceminded, samarbetsvilliga och det känns tydligt att ni vill ge oss den bästa möjliga leveransen och upplevelsen! Ni funkar super på både mindre arrangemang som bakgrundsunderhållning som på större arrangemang som huvudnummer!!! / Sofia Hjelte, eventsamordnare på Axfood.”


Aktuell med:


– Kompa artister, såsom HON, Dao, Luciia, Arineh, Lovis.


– I maj medverkade William på låten ”Bättre nu” av HON, som har passerat 1 400 000 streams.


– Kompa artisten Alessi på diverse after-works.


– Spela in en skiva med hans pappa, som är bluesinfluerad.


William är uppvuxen i ett musikaliskt hem, på landet några mil utanför Tärnaby, Västerbotten. Han började spela gitarr redan som 7 åring. Hans pappa säger att innan dess lyssnade William på blues-skivor, speciellt Cream.


Förr kom inspiration från flera olika håll och han blev uppmuntrad att lyssna på många olika genrer för att skapa en egen röst.


Idag inspireras han bl a av små musikklipp från instagram.

Länkar:

BandCamp / YouTube / Spotify / SoundCloud