The Odd Tuesdays

Band - musiker/sång, Åsele

Musik är allt för mig

The Odd Tuesdays är en musikgrupp från Åsele som spelar en blandad repertoar

 

Bandets fem medlemmar Josefin, Plira, Elza, Emilia och Malin är mellan 18 – 22 år och har spelat tillsammans i närmare tre år.I vanliga fall spelar bandet ofta på bygdegårdar, marknader och andra mindre sociala event. De har även ett instagramkonto där de lägger upp kortare klipp och bilder från övningstillfällen, samt från diverse spelningar. 

 

Sommaren 2019 hade The Odd Tuesdays ett samarbete med en finsk musikgrupp i Seinäjoki. De spelade på Finlands största rock festival, Provinssi Rock. Det är en av de största samarbetena The Odd Tuesdays haft. Just nu lägger The Odd Tuesdays stor vikt vid att underhålla den lokala älderomsorgen p.g.a omständigheterna som råder kring Corona.

Presentation

Emma Hellgren, dokumentärfilmstudent vid Linköpings universitet har under en tid följt med The Odd Tuesdays för att filma material till en dokumentärfilm 

 

Gruppens medlemmar träffades i och med sitt gemensamma intresse för musik. The Odd Tuesdays började med mindre spelningar som med tiden utvecklades till fler och större uppträdanden.Till en början låg inte deras fokus på att utveckla låtarna. Nu för tiden jobbar de mer med låtarna och lägger storvikt vid att få dem personliga.

 

 

Länkar:

BandCamp / YouTube / Spotify / SoundCloud