Felicia Häggkvist

Dansare, Arvidsjaur

Dans är allt för mig

Felicia Häggkvist är en 17-årig dansare från Arvidsjaur.


Felicia dansar i gruppen UTM ”under the mask” som hon startat tillsammans med andra ungdomar i Arvidsjaur. De lär sig olika koreografier från youtube och inspireras mycket av danskulturen i Sydkorea. 
Felicia har varit med i många olika föreställningar, oftast där hon fått vara med och skapa materialet. Bland annat i kulturskolans föreställning Ask-Kungen 2019 som gjorde att hon för andra gången tillsammans med ensemblen fick Arvidsjaurs ungdomskulturpris med motiveringen:
”…den normkritiska teater och dansföreställningen Ask-Kungen har gjorts med en sådan fingertoppskänsla att uppsättningen skulle få möjlighet att framföras landet runt”
Hon har även deltagit i en koreografitävling på riksnivå. När acapellagruppen FACE uppträdde på Acusticum i Piteå medverkande hon som dansare till ett av deras nummer. Hon har deltagit i Flashmobs samt har ett  instagramkonto där hon publicerar material.

Presentation

 

 

Felicia började dansa på allvar 2016 då hon såg en koreografi på youtube som hon bestämde sig för att lära sig. Hon hittade vänner med samma intresse och tillsammans lärde de sig ett flertal olika danser och de började även intressera sig för K-pop (koreansk pop). Felicia upptäckte snart att hon tyckte mer om killarnas danser som är lite hårdare och passar hennes stil och uttryck bättre.

Hösten 2020 börjar hon Estetiska programmet med inriktning dans på Strömbackaskolan i Piteå.

 

Länkar:

BandCamp / YouTube / Spotify / SoundCloud